Vi serverar en textil värld med extra allt

Vi erbjuder restaurangprodukter av finaste kvalitet till kunder i Uppsala med omnejd. Nu har vi breddat sortimentet rejält för att hjälpa kunderna i vardagen.

– Vår grundidé är och har alltid varit att leverera högklassiga kockkläder där våra kunder även kan skräddarsy kläderna. Nu har vi breddat vårt erbjudande och hjälper kunderna med allt från kockrockar och förkläden till dukar, porslin, glas och bestick med mera. Vi har redan fått bra respons från våra kunder så det känns riktigt skönt, säger Häni Yones, som arbetar som Kundansvarig kombinerat som produktspecialist.

Kramtex grundades 1984 av Häni Yones pappa Sherif Ali som upptäckte problemet med att hitta riktigt bra kockjackor till restauranger. Han bestämde sig för att låta några släktingar i Egypten sy upp några kockjackor. I samband med första ordern så förstod han att det fanns ett stort behov av den typen av arbetskläder.

I dag är det sonen Häni Yones som driver Kramtex vidare och han har förstått vikten av att fokusera och hur företaget kan fortsätta vara framgångsrikt på en starkt konkurrensutsatt marknad.

– Våra kunder finns över hela Sverige men även i Uppsala med omnejd.

om oss kramtex

Ökad efterfrågan på nischade produkter.

I sortimentet finns ett stort utbud av restaurangplagg, bland annat arbetsjackor i jeansmaterial, förkläden i både jeans och linne med särskilda läderdetaljer, pikéer och mycket mer. I showroomet i Uppsala finns hela sortimentet på plats, något som kunderna uppskattar. De kan komma hit och känna hur plaggen känns i materialet och passformen.

– Förkläden med läderdetaljer har vuxit på senare tid liksom denim och jeanstyg. Alltfler restauranger vill profilera sig på ett speciellt sätt med fokus på kvalitet och design vilket passar oss. Äger du en restaurang så behöver du förstås även porslin och glas och vill känna hur sakerna fungerar och det är vår stora fördel, vi finns nära kunderna, säger Häni Yones

Han berättar att företaget tänker långsiktigt och vill växa i takt med den nya bredare inriktningen. Kramtex tillverkar kockmössor, rockar, byxor och förkläden i egen fabrik i Litauen och genom samarbete med tillverkare i Polen. Materialet kommer helt och hållet från europeiska tyggrossister. Dessutom finns lagret i Uppsala. Enligt Häni Yones finns en stor fördel att hålla allt inom Europa.

– Det blir kortare ledtider, vi har full kontroll på produktionen och genom vårt egna lager här i Uppsala så kan vi många gånger skicka varor samma dag som beställningen kommer in, säger han. De är duktiga att sy i Baltikum och Polen. Vi är inte heller en stor aktör så vi kan inte beställa en container med plagg som kanske många andra gör. Därför är det viktigt att hitta rätt leverantörer som håller en hög kvalitet.

Förkläden med läderdetaljer har vuxit på senare tid liksom denim och jeanstyg, enligt Häni Yones, vd på Kramtex.

Ingen oro för Brexit.

Han berättar om tygerna som kommer från bland annat England och Spanien. Det är industritextil som håller en hög kvalitet och reklamationer är väldigt sällsynt. Trots att Brexit närmar sig så är Häni inte orolig över leveranserna från de brittiska öarna framöver.

– Vår leverantör har planerat att flytta fabriken från Storbritannien sedan länge. De har tröttnat på Storbritanniens handelspolitik och Brexit blir droppen för dem. Då försvinner de brittiska jobben utomlands. Det är ju så det fungerar i internationell handel. Vanligt folk i Storbritannien kanske tror att de kan sälja sina varor utomlands och att de inte ska handla av andra länder, men så fungerar det inte, säger han.

Trots att huvudmarknaden är Uppland så har Kramtex även samarbete med restauranggrossister över hela landet som säljer deras produkter. Men fokus är Uppsala vilket räcker gott och väl för Kramtex, enligt Häni Yones.

– Uppsala är ändå Sveriges fjärde största stad så det känns riktigt bra för oss. Vi har ett hundratal kunder i dag och breddningen av vårt sortiment är optimalt. Jag tror helt klart att vi har framtiden för oss. Jag berättade för en kund att det finns en nackdel med Kramtex. Det är att produkterna håller väldigt länge så de kommer inte handla samma produkter igen på väldigt länge, avslutar Häni Yones och skrattar.

kramtex utvalda produkter

Saknar du något? Svaret heter Specialproduktion.

Vi på Kramtex är väldigt flexibla när det gäller att tillgodose våra kunders behov. Vi kan vid större offertförfrågningan vidareutveckla och skräddarsy i princip samtliga våra plagg efter dina önskemål. Det är bara fantasin som sätter gränsen. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

sdh

Svensk Distanshandel (SDh).

Kramtex är sedan 1 Januari 2011 medlem i Svensk Distanshandel (SDh). SDh arbetar för att göra distans- och e-handeln tryggare för kunden och driver därför certifieringen Trygg e-handel. www.tryggehandel.se

Alla de etablerade och ledande företagen inom distanshandel och många mindre, nystartade e-handelsföretag är medlemmar i föreningen. SDh har till uppgift att informera om distanshandel och e-handel, samt att tillvarata branschens intressen. För mer info, www.svenskdistanshandel.se.

Vi ger blod på arbetstid.

I Sverige behövs i snitt en blodpåse i minuten, dygnet runt, året runt. Omkring 100 000 människor behöver få blod varje år. Cirka 250 000 personer ger redan blod. Kan du ge blod? Under rådande pandemi är det oerhört viktigt att du som är frisk och blodgivare fortsätter att ge blod.

Kramtex har tagit policybeslut att stödja blodgivning på arbetstid. Vår kontorspersonal får lämna blod på arbetstid. 

Tillsammans med Blodcentralen arbetar vi för att så många som möjligt ska bli blodgivare och rädda liv.

sdh

Leasing.

Leasing är ett fördelaktigt sätt för ditt företag att direkt komma åt nyttjandet och fördela kostnaden över tiden. Ditt företag kan finansiera upp till 100 procent av utrustningen.

Vad är leasing?
Leasegivaren äger utrustningen under avtalstiden medan du som kund och leasetagare har full nyttjanderätt. När avtalstiden löper mot sitt slut har ni som kund förbundit er till att köpa ut utrustningen till det förutbestämda restvärdet. Vanligen är löptiden mellan 24 och 60 månader och det slutliga restvärdet vanligtvis 5-20 procent av det finansierade beloppet. Leasingavgiften är lätt att budgetera då den vanligen är lika stor under hela avtalstiden och kan anpassas till intäkterna.

Varför ska man leasa?
Leasing är ett sätt för ditt företag att fördela kostnaden över tid. Den belastar inte er balansräkning då ni drar den som en driftkostnad i er bokföring. Leasingavgiften är lätt att budgetera och att anpassa till intäkterna. Ni använder er inte av företagets kapital och kan genom ett leasingavtal införskaffa just den utrustning med kringutrustning ni behöver till er verksamhet utan att använda er av era likvida medel.

Leasing i korthet
• Finansiera upp till 100 procent av utrustningen
• Behåll likviditeten genom att inte binda något kapital
• Fördela leasingavgiften månadsvis över hela leasingperioden

teko kramtex

TEKO, Sveriges Textil- och Modeföretag.

Kramtex AB är kollektivanslutna och medlem i textilorganisationen TEKO, Sveriges Textil- och Modeföretag.

TEKO, Sveriges Textil- och Modeföretag är den gemensamma bransch- och arbetsgivarorganisationen för svenska textil- och modeföretag.TEKO företräder branschen både nationellt och internationellt i alla frågor av gemensamt intresse för den svenska tekonäringen, dess företag och produkter. Huvuduppgiften är att ge service och information till medlemsföretagen. Avtalsområden, arbetsrätt, marknaden, miljön och EU är kärnan i verksamheten.

repa kramtex

REPA.

REPA är näringslivets lösning på producentansvaret för förpackningar av plast, metall, papper/kartong och wellpapp.Kramtex AB är ansluten till REPA och betalar förpackningsavgifter för den mängd plast-, papper/kartong- och metallförpackningar som vår verksamhet genererar. Därmed uppfyller vi vårt producentansvar för förpackningar. Avgiften finansierar insamlingar och återvinningssystemet.

Öko-Tex Standard 100.

Öko-Tex Standard 100 är världens ledande humanekologiska märke för textilier som testats för skadliga ämnen. Tyg som certifierats har producerats med tanke på humanekologi samt testats och godkänts av internationellt erkända textilinstitut. Textilier som bär den här etiketten är bra för människans välbefinnande. Kramtex arbetar för en hållbar miljöutveckling. Nästan all vår textil är certifierat enligt Öko-Tex Standard. Det är en garanti för att tyget inte innehåller hälsofarliga ämnen som kan ge allergiska reaktioner eller skada huden.

Ansvar.

Etik har alltid varit en viktig fråga för oss och vi följer noga upp hur leverantörerna behandlar sina medarbetare samt frågor som rör miljön. Produktion och transporter har stor miljöpåverkan. Vi eftersträvar ett nära samarbete med våra leverantörer vad gäller miljöhänsyn och kräver att leverantörerna ska följa de kemikalierestriktioner som Sveriges Textil-importörers kemikalieguide ger ut samt gällande regler inom EU. För att du ska känna dig extra trygg i dina inköp av arbetskläder från oss på Kramtex har vi utarbetat riktlinjer för våra leverantörer för att vi ska kunna försäkra oss om att våra produkter är tillverkade under goda arbetsförhållanden. De innefattar krav på bl a arbetsmiljö, arbetstider, löner, fackföreningsfrihet och förbud mot barnarbete.

Vi är glada över att det blir allt viktigare för dig som kund att visa respekt för olika länders legala krav jämte internationella organistioners syn på grundläggande rättigheter.

Miljöpolicy.

Kramtex har som bolag ett ansvar för utvecklingen mot en bättre miljö och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling. För att integrera miljöhänsyn i verksamheten har en miljöpolicy utarbetats. Policyn ska genomsyra all verksamhet, vilket innebär att verksamheten ska bedrivas med hänsyn till hälsa och miljö. Gällande hälsoskydds- och miljölagstiftning ska uppfyllas med god marginal och ständiga förbättringar ska göras för att minska belastningen på hälsa och miljö.

Genom utbildning av sina medarbetare ökar Kramtex sin förmåga att bidra till en långsiktigt hållbar utveckling. För att leva upp till miljöpolicyn har Kramtex genomfört många förändringar inom verksamheten. Man strävar ständigt efter en ökad miljömedvetenhet. Vi på Kramtex anser att frågor som rör yttre miljö i många hänseenden även har inverkan på inre miljö och hälsofrågor. Därför inkluderas även hälsa som ett värde att värna i policyn för miljöarbetet avseende yttre miljö.

brodyr på kockkläder

Brodyr & tryck

Vi erbjuder brodyr och tryck på samtliga textilprodukter.

storleksguide av kockkläder

Storleksguide

Vår storleksguide hjälper dig att hitta rätt storlek till dig och din personal.

kockkläder köpinformation

Köpinformation

Information om våra köpevillkor, leveranstid, leveranssätt m.m.

kramtex medarbetare

Medarbetare

Kontaktuppgifter till oss som jobbar på Kramtex.

0
    0
    Din varukorg
    Din varukorg är tomTillbaka till butiken